Lână Merino

Lana Merino este una dintre cele mai relevante, din punct de vedere istoric și cea mai influenta din punct de vedere economic, dintre toate tipurile de lână. Rasa de oi Merino este originară și s-a dezvoltat in Extremadura, în sud-vestul Spaniei, în jurul secolului al XII-lea.

Creșterea oilor Merino a fost un instrument important în dezvoltarea economică a Spaniei din secolele 15 și 16, care deținea un monopol asupra comerțului său

lana merino materie prima fabrica productie imbracaminte oradea mobiente romania copy
lana merino materie prima fabrica productie imbracaminte oradea mobiente ro

La MOBIENTE suntem extrem de atenți cu materia primă utilizată

Termenul merino este utilizat pe scară largă în industria textilă, dar nu se poate înțelege că țesătura în cauză este de fapt 100% lână merino dintr-o tulpină Merino creată special pentru lână. Lâna oricărei oi Merino, crescute în Spania sau în altă parte, este cunoscută sub numele de „lână merino”. Cu toate acestea, nu toate oile merino produc lână potrivită pentru îmbrăcăminte și în special pentru îmbrăcămintea purtată lângă piele sau ca o a doua piesă. Aceasta depinde de rădăcina particulară a rasei. Oile Merino crescute pentru carne nu produc o lână cu o textură suficient de fină în acest scop.

La MOBIENTE, utilizăm lână merino de cea mai bună calitate pentru a produce imbrăcăminte pentru partenerii noștri.